Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://heltskrudd.no

Angrerett

Kjøperen kan angre kjøpet av varen etter angrerettslovens bestemmelser. Angrerett innebærer at kjøperen uten grunn kan returnere varen til selgeren selv om det ikke er noen mangel ved den og selv om den ikke er levert. Kjøperen må gi selger melding om bruk av angreretten innen 14 dager etter at varen, de foreskrevne opplysninger om angreretten og angrerettsskjema er mottatt.

Mottar kjøperen angreskjema og de nødvendige opplysningene på et senere tidspunkt enn ved levering av varen, begynner angrefristen å løpe fra den dagen kjøperen mottar angrerettsskjema og opplysningene. Har kjøperen ikke mottatt tilstrekkelig informasjon eller angrerettsskjema, vil angrefristen likevel gå ut 2 måneder etter at varen er mottatt. Dersom kjøperen ikke har fått informasjon om angrerett i det hele tatt, vil fristen være 1 år.

Meldingen fra kjøper til selger om bruk av angreretten bør av bevishensyn være skriftlig (angrerettsskjema, e-post, telefaks eller brev), og den må inneholde opplysninger om hvordan kjøperen vil returnere varen til selgeren.

Kjøperen skal uten unødig opphold, og senest 14 dager fra melding etter angreretten ble gitt, sende varene tilbake, eller overlevere dem til selgeren dersom selgeren ikke har tilbudt seg å hente varene.

Dersom kjøperen uttrykkelig har valgt en annen type levering enn standardleveringen som selgeren tilbød, skal selgeren likevel ikke betale tilleggskostnadene dette medførte.

Tilbakebetaling skal skje uten unødig opphold, og senest 14 dager fra da selgeren fikk varene i retur.

Selgeren kan holde tilbakebetalingen tilbake til varene er mottatt, eller til kjøperen har lagt frem dokumentasjon på at varene er sendt tilbake. Dette gjelder ikke når selgeren har tilbudt seg å hente varene.

Kjøperen må bære kostnadene ved å returnere varene dersom angreretten brukes. Kjøperen må også betale 10% av varens verdi i returomkostninger.

Kjøperen kan undersøke produktet før han eller hun angrer på kjøpet. Varen må likevel kunne leveres tilbake til selgeren i  samme stand og mengde som den var i da kjøperen mottok den. Selgeren kan kreve at forbrukeren erstatter verdireduksjon som følge av kjøperens håndtering av varene som ikke har vært nødvendig for å fastslå varenes art, egenskaper og funksjon.

Kjøperen bør sende varen tilbake til selgeren i originalemballasjen hvis dette er mulig. Kjøperen kan ikke angre på kjøp av varer som forringes raskt, varer som av hensyn til helsevern eller hygiene ikke er egnet for retur, eller på lyd- og bildeopptak (herunder CDer, DVDer) eller datamaskinprogrammer hvor forseglingen er brutt.

1. Hva er lokal lagring av data?

Lokal lagring av data innebærer at ulike typer data lagres lokalt på din enhet via nettleseren din. Lokalt lagrede data kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke produkter du har blitt vist. Lokalt lagrede data kan også inneholde aggregerte data som gjør det mulig å tilpasse nettsidene basert på din historikk.

Typer av lokal lagring
Det finnes forskjellig typer av informasjonskapsler, som kan klassifiseres på forskjellige måter.

a) Etter utløpstid
Sesjonslagring – inneholder kun data fra ditt aktuelle besøk, når du avslutter sesjonen din vil data bli slettet fra din enhet. For eksempel når du stenger alle åpne nettleservinduer, eller slår enheten helt av, vil den sesjonsbaserte dataen slettes automatisk.

Vedvarende lagring – denne informasjonen forblir lagret etter at du avslutter din sesjon, inntil en bestemt dato, som kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Vedvarende lagring kan slettes manuelt i din nettleser.

b) Etter hvilket domene de tilhører
Førstepart – settes av den som driver nettstedet brukeren besøker. Dette er lokal lagring Biltemas tjenester har valgt å sette selv, blant annet for at nettsiden skal fungere som slik den skal og for at du som bruker skal få en best mulig opplevelse.
Tredjepart – settes av andre enn den som driver nettstedet. Dette kan for eksempel være andre selskaper i konsernet som ønsker å måle effekten av annonser og kampanjer.

c) Andre lignende teknologier
Vi kan også bruke nettbøyer/pikseletiketter for å forenkle bannerannonsering på våre nettsider. Disse filene kommer fra vår trafikkleverandør, og sporer aktiviteten på ulike nettsteder. Filene gjør at annonsesystemet kjenner igjen informasjonskapsler eller identifikatorer på din enhet for å kunne forstå hvilke produkter som skal vises eller hvilke produkter som har vært vist i nettleseren.

2. Hva er en informasjonskapsel (cookie)?

En informasjonskapsel (cookie) er en type lokal lagring, lagret som en liten tekstfil på din enhet (PC, mobiltelefon eller nettbrett) og som hjelper oss å gjøre ditt besøk på våre nettsteder mer meningsfylt og positivt for deg. Vi omtaler bruk av informasjonskapsler som lokal lagring av data nedenfor.

3. Hvorfor bruker Biltema lokal lagring av data?

Vi bruker lokal lagring av data for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt eller bruker vår applikasjon. For eksempel kan vi lagre søkehistorikken din lokalt i din nettleser, gjøre spørringer på disse dataene og få ut hvilke søk du har gjort den siste uken. Da kan vi se at du har søkt 5 produkter om hage uten å vite nøyaktig hvilke produkter du har lest om.

Vi bruker også lokal lagring av data for å forenkle og forbedre våre tjenester, gi deg relevant informasjon når du besøker tjenestene våre, måle trafikk og for å samle statistikk.

I tillegg kan vi bruke informasjonskapsler fra tredjeparter for å måle og analysere trafikken og bruken av applikasjonen og nettsidene våre, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonseringen og forbedre funksjonaliteten på nettsidene.

4. Brukskategorier for informasjonskapsler og lokal lagring

KORT FORTALT: Vi bruker lokal lagring for å tilby deg nødvendig funksjonalitet og innstillinger, og for å måle og analysere brukeratferd slik at vi kan optimalisere tjenestene våre. I tillegg benyttes lokal lagring til å måle og målrette egne annonser og kampanjer i på nettsider og i applikasjonen.

Nødvendige innstillinger
Noe lokal lagring av data er nødvendig og påkrevd for at du skal kunne navigere på våre tjenester. Disse dataene kan inneholde informasjon om dine innstillinger og fortelle oss hvordan våre tjenester skal presenteres i din nettleser.

Funksjonsforbedring
Vi bruker lokal lagring av data for å forbedre funksjonen på våre tjenester. Denne typen lokalt lagrede data inneholder dine innstillinger, slik at du ikke trenger å stille de inn på nytt hver gang du besøker biltemas tjenester. Dette kan for eksempel være registreringsinformasjon som gjør at du slipper å logge inn på nytt hver gang du bruker våre tjenester.

Analyse
Vi benytter ulike måleverktøy som gir oss statistikk og analyser på våre tjenester. Disse verktøyene genererer lokalt lagrede data slik at vi kan gjenkjenne din nettleser over tid og vite hvor ofte du besøker siden vår. Dataene gir oss også mulighet til å ha oversikt over hvor mange unike brukere vi har og hvordan disse bruker våre tjenester, slik at vi kan tilpasse og forbedre våre tjenester.

Vår annonsering og banner
Vi bruker lokal lagring av data i tilknytning til biltemas annonsering. Dataene vi bruker lar oss vite om du har sett en annonse eller en annonsetype fra nettsiden, og hvor lenge det er siden du så den. Vi bruker også lokal lagring til å målrette annonser.

Vi setter også lokalt lagrete data på andre nettsider vi annonserer på, og heller ikke her kan dataene vi samler knyttes direkte til deg som en identifisert bruker. Hvis du får slik data lagret lokalt, kan vi bruke den til å identifisere at du har vært på den siden, før du besøkte Helskrudd.no. Da kan vi målrette vår annonsering basert på denne informasjonen.

5. Hvordan kan jeg administrere informasjonskapsler?

KORT FORTALT: Du kan enten justere innstillinger i nettleseren din, eller bruke spesielle programmer som er utviklet for å administrere informasjonskapsler.

I nettleseren
Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Dersom du ikke ønsker at det skal lagres informasjonskapsler på din datamaskin, kan du forhindre dette ved å endre innstillingene i nettleseren din. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at du mister funksjonalitet i våre tjenester.

Du kan lese mer om hvordan du sletter informasjonskapsler i ulike nettlesere nedenfor.

Unike tjenester
Det finnes også tjenester som er utviklet særskilt for at brukere skal kunne følge med på informasjonskapsler og andre sporingsmekanismer. Se for eksempel ghostery.com eller disconnect.me.

6. Slette informasjonskapsler

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler i Google Chrome:

 • Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 • Velg Vis avanserte innstillinger
 • Trykk på Slett nettleserdata
 • Velg perioden du ønsker å slette informasjon fra i menyen øverst. Dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren, velger du alternativet Tidenes morgen.
 • Huk av for Informasjonskapsler og andre nettsteds- og programtilleggsdata
 • Trykk på Slett nettleserdata
 • Lukk fanen

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 • Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 • Velg Vis avanserte innstillinger og trykk deretter på Innstillinger for innhold
 • Under Informasjonskapsler velger du det alternativet som passer. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet
 • Blokker at nettsteder lagrer data på maskinen
 • Trykk deretter på Ferdig
 • Lukk fanen

Slette informasjonskapsler i Safari:

 • Finn Valg i menyen til nettleseren
 • Velg fanen Personvern
 • Trykk på Fjern alle nettsteddata og deretter Fjern nå for å slette alle informasjonskapsler
 • Lukk vinduet

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 • Finn Valg i menyen til nettleseren
 • Velg fanen Personvern
 • Under Informasjonskapsler og nettsteddata velger du det alternativet du ønsker. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Blokker alltid
 • Lukk vinduet

Slette informasjonskapsler i Mozilla Firefox

 • Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 • Velg fanen Personvern
 • Trykk på Vis infokapsler
 • Marker de informasjonskapslene du ønsker å slette og trykk på Slett valgte.
 • Trykk på Slett alle dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren
 • Lukk fanen. Endringer du har gjort endres automatisk.

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 • Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 • Velg fanen Personvern
 • Under Historikk velger du at Firefox skal Bruke egne innstillinger for historikk.
 • Velg alternativene du ønsker under Tillat infokapsler. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, huker du vekk alternativet
 • Tillat infokapsler.
 • Lukk fanen. Endringer du har gjort lagres automatisk.
 • Slette informasjonskapsler i Internet Explorer

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

 • Finn Verktøy (tannhjul) i menyen til nettleseren
 • Trykk på Alternativer for internett
 • Under fanen Generelt – Leserlogg trykker du på Slett
 • Sørg for at alternativet Informasjonskapsler og nettstedsdata er huket av
 • Trykk Slett
 • Trykk OK

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 • Finn Verktøy (tannhjul) i menyen til nettleseren
 • Trykk på Alternativer for internett og velg deretter fanen Personvern
 • Juster bryteren til ønsket nivå. Dersom du ønsker å forhindre alle
 • informasjonskapsler fra å lagres, velger du nivået Blokker alle informasjonskapsler
 • Trykk OK

Slette informasjonskapsler i Opera

 • Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 • Velg deretter fanen Personvern og sikkerhet
 • Trykk på Alle infokapsler og nettstedsdata under Infokapsler
 • Marker informasjonskapslene du ønsker å slette og trykk Slett. Trykk på Slett alle dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren
 • Trykk Ferdig
 • Lukk fanen

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 • Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 • Velg deretter fanen Personvern og sikkerhet
 • Under Infokapsler velger du det alternativet som passer deg. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Forby nettsteder å lagre data lokalt
 • Lukk fanen

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Hvem vi deler dine opplysninger med

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Handle etter kategori

Nyheter

På salg

Bestselgere