EL Sykling

10 gode grunner til å velge elsykkel

For deg som allerede har skaffet deg – eller i det minste prøvd –  en elsykkel, så kjenner du allerede fordelene, men vi har her satt sammen ti gode grunner til å prøve en elsykkel:

1. Du sykler både raskere og lettere

De aller færreste elsyklister blir slitne, selv over lange distanser. Med elsykkel føles det som om du har du medvind hele veien. Akselerering blir en lek, og i tett trafikk og rushtid kan elsyklister også glede seg over at det kan gå raskere enn både bil- og kollektivtrafikk.

2. Oppoverbakke er ingen hindring
Den elektriske hjelpemotoren hjelper deg opp bakkene. Det går både fortere og lettere å sykle i oppoverbakke.

3. Du blir ikke så svett

Elsykkelen gjør det lett å sykle både bortover og oppover. Du slipper å dusje og kan reise dit du skal ferdig antrukket.

4. Du sykler mer
Elsykkelen gjør terskelen for å bruke sykkel lavere. Undersøkelser viser at elsyklister sykler mer enn vanlige syklister; faktisk hele 70 prosent mer. Du kan jo sykle akkurat dit du vil, uten å bekymre deg om du orker eller er sprek nok.

5. Du kan ta med barna
Med elektrisk drahjelp blir det ikke tungt å sykle selv om du har barn i barnesete eller i sykkelvogna når du har en elsykkel.

6. Du slipper å sitte i kø og lete etter parkeringsplass
Med elsykkel sykler du elegant forbi køer og du slipper å bruke unødig tid på å lete etter parkeringsplass. Det er fullt mulig å sykle til jobben selv om avstanden er over 10km og du trenger ikke engang å være svett når du kommer fram.

7. Du senker terskelen for å ta i bruk sykkel
Brukere av elsykkel snakker ofte om den gode følelsen av å ta sykkelen i bruk. Grunnen er enkelt og greit at elsykkel er både lettvint og gøy. Derfor er sjansen for at man hiver seg på sykkelen fremfor å ta bilen større.

8. Du sparer penger
Hvis elsykkelen bidrar til at du ikke trenger å eie bil, har du spart store summer. Bor du for eksempel 10km fra arbeidsplassen, så kommer du raskt på jobb med el-sykkel. Du slipper å betale for dyre parkeringsplasser, bompenger og drivstoff. På alle områder du erstatter bilbruk med el-sykkel vil du spare penger.

9. Du sparer miljøet
En el-sykkel har null partikkelutslipp og svært lavt energiforbruk sammenliknet med biler. For hver person som bytter fra bil til el-sykkel, spares miljøet for store mengder klimagassutslipp og lokal luftforurensing.

10. Du viser andre hvor enkelt det er å reise smart
Med en el-sykkel vekker du positiv oppmerksomhet. Elsykkel er effektiv, lett og morsom å bruke.